Aanklacht beramen moorden tegen drummer AC/DC ingetrokken

De drummer van AC/DC verlaat de rechtbank in Tauranga, Nieuw-Zeeland.
De drummer van AC/DC verlaat de rechtbank in Tauranga, Nieuw-Zeeland. AFP / George Novak

De belangrijkste aanklacht tegen de drummer van AC/DC, dat hij twee moorden zou hebben beraamd, heeft de openbaar aanklager van Nieuw-Zeeland laten vallen. Er was te weinig bewijs. Phil Rudd wordt nog wel verdacht van bedreigingen en drugsbezit.

De 60-jarige Rudd werd gisteren opgepakt omdat hij de opdracht zou hebben gegeven voor twee moorden. De drummer is op borgtocht vrijgelaten en verschijnt eind van de maand weer voor de rechter. Hij wordt ervan verdacht mensen met de dood te hebben bedreigd, waarvoor hij maximaal zeven jaar de gevangenis in kan moeten. Tegen deze aanklacht zal hij zich verdedigen. Het drugsbezit betreft slechts een klein vergrijp, aldus zijn advocaat.

Albumrelaease gaat gewoon door

De Australische Rudd woont in Auckland. In 1983 werd hij uit de rockband gezet, maar tien jaar later keerde hij terug. De band is bekend van hits als Whole Lotta Rosie, Highway To Hell en Thunderstruck.

AC/DC komt binnenkort met een nieuw album, het eerste in meer dan vijf jaar tijd. In een verklaring liet de band weten dat de arrestatie van Rudd geen invloed heeft op het nieuwe album of de tour die volgend jaar gepland staat.