Dit is wat je vandaag moet weten

Rain clouds blow over a pasture with cows on the edge of Naardermeer nature reserve in Muiderberg, near Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 7, 2014. A light breeze brings rapidly changing spring weather with sun and rain, and temperatures around 16 degrees Celsius, or 61 Fahrenheit. (AP Photo/Peter Dejong)

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Freshpet doet alsof katten en honden hipsters zijn. Want cranberry’s en kale kan je best aan je huisdier voeren, vindt het Amerikaanse bedrijf. Vandaag gaat het naar de beurs.

Netwerken op een borrel? Dat kan een stuk origineler. Probeer de auto, speeltuin of sportschool eens.

Nu belastingdeals in Luxemburg op straat liggen, kan je maar beter op een eiland zitten. Je betaalt er bijna geen belasting, de huizen zijn er groot, én het is er altijd zonnig. Dit zijn de zeven beste eilanden voor multimiljonairs.

Kunnen 100 likes op Facebook op tegen een lunch met collega’s? Een nieuw liftgeheim van NRC Q.

Poldernieuws

“Onzekere mensen gaan hier nog onzekerder van worden.” Nrc next buigt zich over de twee blauwe vinkjes van Whatsapp.

Ook ING gebruikte de ‘Luxemburgse route‘, schrijft Trouw. De opwinding over het belastingparadijs woedt voort.

In de Volkskrant de vraag wat de Europese ministers van Financiën vandaag in Brussel gaan doen om de ‘naheffingsbom’ te demonteren; vooral Groot-Brittannië en Nederland zijn ontevreden.

While you were sleeping… in the US

Microsoft Office wordt gratis, niet alleen op Android-tablets maar ook op producten van Apple. The Verge vraagt zich af of dit krankzinnig dan wel strategisch slim is.

Kan een verdeeld Washington zich effectief richten op belastinghervorming en begrotingsbeleid? Hoop en twijfel in de Amerikaanse media.

Ook kabelomroep Showtime komt met een eigen streaming-dienst, meldt Yahoo News. Voor de Homeland-liefhebber die wil binge-kijken: volgend jaar.

While you were sleeping… in Asia

Toyota komt de Indiase markt niet goed op. Dus gaat het Japanse bedrijf volgens Reuters nauw samenwerken met de mini-car-maker Daihatsu.

De opmerkelijke stimuleringsmaatregeklen voor de Japanse economie zijn vooral goed voor de aller-rijksten, schrijft de Japan Times.

Terwijl Airbus dit najaar succesvolle deals met Chinese afnemers sluit, probeert ook Boeing succes in China te boeken, aldus Bloomberg.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q