Amerborgh koopt Felix Meritis voor 2,5 miljoen euro

Felix Meritis aan de Keizersgracht 324.
Felix Meritis aan de Keizersgracht 324. Foto: Jordi Huisman/Hollandse Hoogte.

Investeringspartij Amerborgh heeft Felix Meritis gekocht. Het bedrijf van ondernemer Alex Mulder kocht het pand uit 1788 voor tweeënhalf miljoen euro van de gemeente Amsterdam.

Dat bevestigt een woordvoerder aan persdienst Novum naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool. Van de zeven kopers had Amerborgh de beste invulling en prijs voor het voormalige debatcentrum aan de Keizersgracht. Onder meer Derk Haank, directeur van het Duitse uitgeefconcern Springer, wilde Felix Meritis kopen, om er een literatuurhuis van te maken.

De investeerder bezit ook Het Compagnietheater en cultuurhuis De Nieuwe Liefde, beide in de hoofdstad. De Nieuwe Liefde speelt in de programmering van het nieuwe Felix Meritis een hoofdrol. Het wordt in 2016 geopend, na “een grondige renovatie”. Naast een cultureel programma blijft er “horeca-activiteiten” in Felix Meritis.

    • Mirjam Remie