Terugkijken: De swingendste buschauffeur van Nederland

Shandrick Elodia reed zes jaar als chauffeur op de Connexxion-bus in Enschede. Een man met een missie: de mensen die chagrijnig instapten, moesten met een glimlach de bus verlaten. En daarvoor had hij zijn eigen spetterende aanpak.

Shandrick Elodia
Shandrick Elodia Still uit fragment bij RTL Late Night

Shandrick Elodia begon zes jaar geleden als chauffeur op de Connexxion-bus in Enschede. Een man met een missie:

“De mensen die chagrijnig instapten, moesten met een glimlach de bus verlaten.”

Daarvoor had hij een geheel eigen aanpak. In een filmpje zien we hoe hij de microfoon pakt en vrolijk vraagt:

Are you ready for the ride of your life? Let’s do this!

Als een heuse MC wordt de busreis opgeleukt met swingende hitjes zoals ‘It’s Not Unusual‘ van Tom Jones en Nirvana’s ‘Smells like teen spirit‘. ‘s Avonds wordt het licht gedimd en is het tijd voor wat romantische liedjes. Elodia zingt een stukje van Marvin Gaye en Danny de Munk, ook te gast bij RTL Late Night, swingt mee. Soms maakt hij het echt bont en trekt hij nog een discolampje uit de kast.

Het lijkt onmogelijk om niet van deze man te houden. Zou je denken.

Het land van de regeltjes

Maar zijn vrolijkheid “past niet in het protocol” van de busmaatschappij. Meer dan “Goedemorgen” en “Een fijne dag nog” wordt door de werkgever (busbedrijf Syntus) niet gewaardeerd en daarom wordt Elodia niet meer opgeroepen, zoals dat dan officieel heet. Ontslagen dus. Tot groot verdriet van de reizigers, dus er werd op Facebook een petitie gestart.

Twitter avatar _Almelo Almelo Nieuws Vertrek ´mafste buschauffeur´ leidt tot veel reacties: De maatregel van Syntus om Shandrick Elodia niet meer i… http://t.co/Hzpf7zOcDm
Twitter avatar MissMarketing Mabel Nummerdor #ShandrickElodia mag deze mijnheer een Tedtalk doen! #rtlln briljante buschauffeur met visie #armoedecool

En gisteren tijdens de uitzending stroomde de baanaanbiedingen en steunbetuigingen binnen. Dus grote kans dat Elodia, opgeleid als industrieel productontwerper, met zijn brede glimlach snel weer aan de bak kan.

Maar wil hij dat wel?