PSV bekroont comeback met zege op Panathinaikos - Feyenoord wint van Rijeka

Feestje bij PSV. Foto AP / Kostas Tsironis

PSV heeft vanavond na een fraaie comeback gewonnen van Panathinaikos. In de Europa League kwamen de Grieken twee keer op voorsprong, maar door een kopbal van Georginio Wijnaldum zegevierde PSV uiteindelijk met 3-2.

Eerder hadden ook Memphis Depay en Luuk de Jong al gescoord voor de Eindhovenaren. Abdul Ajagun en Mladen Petric waren trefzeker voor de thuisclub.

Depay brengt score weer gelijk

Hoewel PSV genoeg aanvallende intenties toonde, liep de ploeg bijna in de val van de eigen slordigheid. Ajagun kreeg van de verdediging ruimte om uit te halen en ook doelman Jeroen Zoet zag er niet goed uit. Depay bracht de score weer op gelijke hoogte, maar daarna waren de beste kansen voor rust weer voor Panathinaikos.

Op slag van rust was er weer een Griekse goal. Petric kreeg opnieuw alle ruimte op een voorzet van de linkerkant en haalde uit. In de tweede helft lukte het PSV via Luuk de Jong weer om langzij te komen. De spits nam de bal net niet helemaal soepel aan, maar rondde wel af door de benen van de doelman heen. De jacht op de winnende treffer werd door Wijnaldum afgerond. Hij kopte raak uit een corner.

PSV boekt zeshonderdste uitzege

PSV veroverde en passant nog een aantal records. De club boekte zijn zeshonderdste uitzege sinds de invoering van het betaald voetbal zestig jaar geleden. De Eindhovenaren passeerden ook Benfica als club met de meeste punten in de Europa League. Ook scoorden de Eindhovenaren de meeste goals in de Europa League.

Dinamo Moskou won eerder donderdag in de poule van PSV met 1-0 van Estoril en plaatste zich zo voor de tweede ronde van de Europa League. De Russen wonnen dankzij een doelpunt van Kevin Kuranyi met 1-0 en hebben twaalf punten na vier duels. PSV staat met zeven punten tweede, nummer drie Estoril heeft er drie. Panathinaikos is met een punt na vier wedstrijden al uitgeschakeld.

Feyenoord boekt belangrijke zege

Feyenoord houdt uitzicht op overwintering in de Europa League na een 2-0 zege op HNK Rijeka. Karim El Ahmadi opende de score voor de Rotterdammers in de negende minuut en de van een blessure teruggekeerde Lex Immers was in de twintigste minuut goed voor de 2-0. Twee weken geleden was Feyenoord in Kroatië nog onderuit gegaan.

De Rotterdammers hadden duidelijk geleerd van de 3-1 nederlaag in Rijeka en gingen fel van start. Trainer Fred Rutten, die na de zeperd in Kroatië nog kwaad was geweest, zag dat zijn ploeg de bezoekers nu overklaste. De treffers van El Ahmadi en Immers waren dan ook verdiend.

Feyenoord kan niveau niet volhouden

In de tweede helft kon Feyenoord het niveau niet volhouden. Rijeka nam daardoor langzaam de regie in de wedstrijd over en werd ook enkele keren gevaarlijk. De Kroaten kwamen niet tot scoren, wat voor Feyenoord extra gunstig uitpakt. Als de Rotterdammers en Rijeka aan het einde van de rit evenveel punten hebben, geeft het uitdoelpunt van Feyenoord de doorslag.

Elders in poule G was Sevilla met 3-1 Standard Luik de baas. De Spaanse titelverdediger staat met acht punten uit vier duels bovenaan in de poule. Feyenoord klimt van de laatste plaats naar de tweede met nu zes punten. Standard en Rijeka hebben beide vier punten. (Novum)