Online kijken en in de winkel kopen

Deze rubriek belicht elke donderdag een nieuw bedrijf. Dit keer: Online in ‘echte winkels’ zoeken

None

Bedrijf: Voradius

Oprichter: Jop Houben Medewerkers: zes

Wat is het?

Stel, je wilt een nieuwe keukenmachine van merk X. Je kent een paar websites waar je ze online kunt bestellen, maar wilt ’m liever eerst in de winkel zien en voelen. Wáár hebben ze dat ding? De site Voradius.nl helpt. Je zoekt op artikel en dan laat de site zien bij welke winkels in je buurt het artikel op voorraad is. Ook kun je het reserveren en daarna ophalen.

Wie gaat dit gebruiken?

Steeds meer winkeltjes gaan over de kop. Als je al jarenlang in de winkel om de hoek stofzuigerzakken of kookboeken koopt en die winkel er opeens niet meer is, is het even zoeken naar een andere winkel met dat assortiment. En het is best geinig om te zien welke winkels er allemaal in je buurt zijn.

Staat elke winkel erop?

Nee. Van tweeduizend winkels weet de site of het artikel voorradig is, zoals: er staan nog drie wasmachines merk X. Van zevenduizend winkels weet de site welke producten er worden verkocht, zoals van de Kijkshop, BCC en Mediamarkt. Van de overige 25.000 winkels weet de site welke productcategorieën er worden verkocht. Denk aan: ze verkopen wasmachines.

Wat is het verdienmodel?

Winkeliers betalen een bedrag voor het vindbaar zijn, dat varieert van 9,95 euro per maand tot 39,95 euro per maand. Als de winkel de klant een optie geeft om het product online te reserveren, betalen ze daar ook een vergoeding voor.

Wat zijn de plannen?

Zoveel mogelijk winkels aansluiten. Ook komt er een app met een ‘biedsysteem’. Als iemand roze gympen zoekt en jij ze in je winkel verkoopt, kun je reageren en de prijs doorgeven. Andere winkeliers doen hetzelfde. De klant kiest de winkel.

    • Charlotte van ’t Wout