Dit is wat je vandaag moet weten

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Movember is in volle gang, alhoewel. De jaarlijkse campagne waarbij mannen een maand hun snor laten staan om geld en aandacht te scoren voor prostaatkanker, lijkt over het hoogtepunt heen.

Wie 25 jaar geleden met omgerekend 22.000 euro in Sligro stapte, was nu miljonair. Beleggen in familiebedrijven loont. Drie redenen voor hun succes.

Nederland telt ruim 40.000 elektrische auto’s en die moeten allemaal opgeladen worden. De hoogste tijd voor oplaadpaal-etiquette in vier punten.

Vandaag gaat Interstellar in première. Regisseur Christopher Nolan maakte eerder films als The Dark Night en Inception. Reden voor Hollywood om in te stemmen met een bijzonder betaalmodel.

Poldernieuws

Heel Nederlands en bijna verleden tijd: de aftrekbare fiets van de zaak. De Volkskrant schrijft over de ‘run op de fiets’ voordat het zo ver is.

Luxemburg, land van geheime tax-deals. Een groep onderzoeksjournalisten legt bloot wat bedrijven als Ikea aan belastingvoordeel wisten los te krijgen.

ING betaalt de laatste staatssteun af, volgens de Telegraaf een reden tot optimisme voor aandeelhouders en management.

While you were sleeping… in the US

CNN is ‘niet langer essentieel’ nu het Dish satelliet-netwerk aankondigt dat zijn abonnee’s de nieuwszender mogelijk niet meer zullen ontvangen.

Hoe krijg je dat pakje van Amazon zo snel mogelijk thuis? Per taxi, meldt The Wall Street Journal.

Luisterdienst Spotify groeit snel, vooral in Europa. Maar  zangeres Taylor Swift krijgt op Wired steun voor haar besluit om Spotify vaarwel te zeggen.

While you were sleeping… in Asia

De topontmoeting van APEC-landen komt er aan in Bejing. Goed eten, een sprankje hoop op een handelsverdrag, en veel smog, meldt de South Morning China Post.

Het aandeel en de winstverwachting van de Californische tech-onderneming Qualcomm hebben te lijden onder Chinees, Amerikaans en Europees onderzoek, aldus Bloomberg.

In India Today een verhaal over zwart geld uit India dat via Zwitserse bankrekeningen verdwijnt.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q