ABN Amro, ING en Rabobank gaan geld chipknip terugstorten

Foto ANP / Robin Utrecht

Het geld dat na 1 januari 2015 nog op de chipknip staat, wordt teruggestort. Dat beloven de drie grootste Nederlandse banken ABN Amro, Rabobank en ING, zo schrijft de NOS.

Volgens de ABN Amro staat er totaal op 2,2 miljoen passen nog zo’n 14 miljoen euro. Bij de Rabobank gaat het om 27 miljoen euro op 3,3 miljoen passen. De ING had geen cijfers paraat, aldus de NOS. In totaal zijn er nog zo’n 12 miljoen bankpassen in omloop, waarop gemiddeld zo’n 6 tot 7 euro staat. En dat heeft een gezamenlijke waarde van 80 miljoen euro.

Het is voor consumenten ook mogelijk om het geld zelf terug te storten bij een chipknip-automaat, maar veel mensen hebben dat nog niet gedaan. Het contactloos betalen wordt gezien als de opvolger van de chipknip.

Per 1 januari 2015 wordt de ondersteuning voor de chipknip gestopt. Lees op NRC Q waarom dat gebeurt: Even chippen, zo gepiept? Nog een half jaar en dan kan het niet meer.

    • Nando Kasteleijn