Wie voor Tinder gaat betalen, zal nooit meer per ongeluk iemand wegswipen

Wat gebeurde er in Amerika terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Tinder maakte vorige maand bekend dat het gebruikers voortaan wil laten betalen voor het vinden van een betere liefdesmatch. TechCrunch onthult nu twee functies waarmee de beoogde dienst voor betalers genaamd Tinder Plus wordt uitgebreid: Undo en Passport. (Nog even kort een uitleg voor de niet-Tinderaar)

De eerste functie moet een veelvoorkomende fout bij Tinder-gebruikers - een zeer aantrekkelijke potentiële partner per ongeluk wegswipen en dus voor altijd verliezen - ongedaan maken. Passport moet het mogelijk maken om ver buiten de regio van de gebruiker te zoeken naar een love connection. Op zakenreis? Dan kan je voordat je het vliegtuig instapt al een afspraakje regelen met Tinder Plus.

Undo en Passport moeten ervoor gaan zorgen dat Tinder over een jaar minstens 75 miljoen dollar aan inkomsten gaat genereren. Deze nieuwe functies van Tinder Plus klinken in ieder geval veelbelovend voor tortelduifjes. Het bedrijf zal ook andere, nog onbekende functionaliteiten toevoegen aan hun dienst. Prijzen voor Tinder Plus zullen mogelijk tussen de 99 dollarcent en twintig dollar per maand liggen.

Twitter laat werknemers liever geen lift nemen

‘Simpele efficiëntie’ noemt Twitter het zelf. Het bedrijf wil een loopbrug bouwen tussen twee gebouwen in San Francisco zodat het het huidige hoofdkantoor kan uitbreiden. Het bedrijf huist nu op 1 10th Street en wil daarnaast meerdere verdiepingen in het achtergelegen pand aan 1355 Market Street betrekken. Maar omdat één kantoor op twee locaties niet handig is, hoopt het bedrijf toestemming te krijgen van de gemeente om de twee in de lucht met elkaar te verbinden.

Met een loopbrug hoeven werknemers immers niet meer helemaal met de lift naar beneden, het pand uit, oversteken, en weer met de lift omhoog naar de juiste verdieping, aldus Twitter in een statement: “Het scheelt een werknemer minstens vijf minuten.” Website ValleyWag voegt daar aan toe dat het de medewerkers van Twitter ook ‘ongemakkelijke liftmomenten’ zal besparen met de maatschappelijk werkers die in hetzelfde pand werken.

Twitter verhuisde in 2012 naar Central Market, een buurt die momenteel wordt opgeknapt door de gemeente. Het bedrijf kreeg in ruil voor de verhuizing een belastingvoordeel van San Fransisco. Twitter zegt toegewijd te zijn aan de buurt en daarom een campus te willen bouwen die zowel voor hun medewerkers als de gemeenschap werkt. Of en wanneer de plannen voor de loopbrug goedgekeurd gaan worden, is nog niet bekend.

Fox maakt winst

Mediamagnaat Rupert Murdoch mag tevreden zijn. Uit de meest recente kwartaalcijfers blijkt dat 21st Century Fox de afgelopen drie maanden een verrassende groeispurt in de inkomsten heeft ervaren, schrijft The Wall Street Journal.

Terwijl analisten een verlies van 12 procent van de inkomsten (zo’n 6,25 miljard dollar) voor Fox voorspelden, waren deze tegen de verwachting met 7,9 miljard dollar (+12 procent) een stuk hoger. Deze meevaller is volgens Murdoch te danken aan sterke resultaten in de entertainment- en televisienetwerktakken. The Wall Street Journal noemt specifiek bioscoopklappers ‘Dawn of the Planet of the Apes’ en ‘The Fault in Our Stars’ als de drijvende kracht achter de inkomstengroei in het laatste kwartaal.

    • Hans Klis