Voor 21.921,08 euro is je huis écht helemaal online

Beeld iStock

Je koelkast en je kattenbak. ‘Techies’ hebben het graag over hoe de wereld gaat veranderen doordat steeds meer apparaten op internet worden aangesloten. Die toekomst heet the Internet of Things (dankzij een Brit).

Onderzoeksbureau Gartner geeft hoog op over dat ‘internet der dingen’. Het voorspelt dat het in 2020 is uitgegroeid tot 26 miljard apparaten (en dat is zonder telefoons, tablets en pc’s). Vijf jaar geleden ging het nog om negenhonderd miljoen apparaten.

Cisco schat zelfs dat het om vijftig miljard apparaten gaat. Business Insider Intelligence voorspelt zo’n achttien miljard aangesloten apparaten in 2018.

Dat klinkt allemaal nogal als ver weg, maar the Internet of Things is dichterbij dan je denkt. NRC Q zocht naar wat nu al te koop is. Voor 21.921,08 euro richt je je huis in met deze 39 apparaten die op wifi werken.

Ontbreken er dingen? Mail je aanvulling via de knop ‘Reageer op dit artikel’ en we breiden de galerij uit.

    • Camil Driessen