Franse stereconoom bezoekt Nederland en spreekt over ongelijkheid

Foto David van Dam

Thomas Piketty (rechts) arriveert in de Tweede Kamer. De Franse econoom bezoekt vandaag het parlement, waar hij voor de hoofdingang werd begroet door René Berck (links) , griffier van de vaste Kamercommissie voor Financiën die de Fransman heeft uitgenodigd. De auteur van de bestseller Kapitaal in de eenentwintigste eeuw, over toenemende ongelijkheid tussen arm en rijk, had vanochtend een gesprek met Kamerleden over inkomens- en kapitaalverdeling. Wegens de verwachte grote belangstelling – de bijeenkomst is openbaar – was een tweede zaal met negentig plaatsen beschikbaar, waar via een livestreamverbinding kon worden meegekeken.

Na het gesprek zou Piketty een lunch hebben met de fractie van GroenLinks, waarvan Kamerlid Jesse Klaver de initiatiefnemer van het bezoek is. Het bezoek van Piketty aan Nederland staat verder in het teken van de promotie van de Nederlandse vertaling van zijn boek, die vorige week verscheen. Hij treedt onder meer vanavond op bij een debat in Paradiso, Amsterdam, en is morgen gast in het televisieprogramma College Tour.