Christian Bale haakt af als Steve Jobs in biopic

Foto EPA

Wie speelt Steve Jobs? Asthon Kutcher, die lijkt op de jonge Jobs, deed dat in 2013 best aardig in de haastklus Jobs. Voor de officiële Steven Jobs biopic, gebaseerd op de biografie van Walter Isaacson en geschreven door Aaron Sorkin, viel deze week weer een kandidaat af. Na Leonardo DiCaprio liet ook Christian Bale weten niet toe te happen. Komiek Seth Rogen snuffelt wel aan de rol van Steve Wozniak, de baardige techneut die samen met Jobs Apple oprichtte. Regisseur is nog altijd Danny Boyle (Slumdog Millionaire), David Fincher, die eerder met Sorkin The Social Network maakte, over Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, kon het eerder niet met Sony eens worden over zijn salaris –hij eiste naar verluidt 10 miljoen dollar vooraf – en de creatieve controle.