Online kijken, in de winkel kopen

Elke week belicht nrc.next een start-up met potentie. Deze week: Online producten in ‘echte winkels’ zoeken

Bedrijf: Voradius

Oprichter: Jop Houben

Medewerkers: 6

None

Stel, je wilt een nieuwe keukenmachine van merk X. Je kent ondertussen een paar websites waar je ze online kunt bestellen, maar wilt 'm liever eerst in de winkel zien en voelen. Wáár hebben ze dat ding? De website Voradius.nl helpt. Je zoekt op artikel, en dan laat de site zien bij welke winkels in jouw buurt het artikel op voorraad is. Ook kun je het reserveren en daarna ophalen.

Wie gaat dit gebruiken?

Steeds meer winkeltjes gaan over de kop. Als jij al jarenlang in de winkel om de hoek stofzuigerzakken of kookboeken koopt en die winkel is er opeens niet meer, is het best even zoeken naar een nieuwe winkel met dat assortiment. Daarbij is het best geinig om even te zien welke winkels in jouw buurt er allemaal bestaan.

Staat elke winkel erop?

Nee. Van tweeduizend winkels weet de site precies of het artikel voorradig is, zoals: er staan nog drie wasmachines merk X. Van zevenduizend winkels weet de site welke producten er worden verkocht, zoals van de Kijkshop, BCC en Mediamarkt. Denk aan: ze verkopen wasmachines merk X. Van de overige 25.000 winkels weet de site welke productcategorieën er worden verkocht. Denk aan: ze verkopen wasmachines.

Wat is het verdienmodel?

Winkeliers betalen een bedrag voor het vindbaar zijn, dat varieert van 9,95 euro per maand tot 39,95 euro per maand. Als de winkel de klant een optie geeft om het product online te reserveren betalen ze daar ook een vergoeding voor.

Wat zijn de toekomstplannen?

Zoveel mogelijk winkels aansluiten. Ook komt er een app met een ‘biedsysteem’. Als een klant roze gympen zoekt en jij als winkelier hebt ze in de winkel, kun je direct reageren en vertellen wat ze bij jou kosten. Andere winkeliers doen hetzelfde. De klant kiest waar hij ze gaat ophalen.

    • Charlotte van ’t Wout