Ongemakkelijke waarheden in graphics

Het leven zit vol frustrerende waarheden. Zo heb je nooit bereik met je mobiele telefoon als je vastzit in de metro, maar mensen die je niet wilt spreken kunnen je altijd bellen. En die gloednieuwe oortelefoons die je net uit de verpakking haalt zijn een minuut later alweer in een kluwen verstrikt. De komische website Kind of Normal verpakt al dit kleine, menselijke leed in infographics. Zo laat een confronterend taartdiagram zien hoe sportkleding wordt gebruikt: 5 procent voor sporten en 95 procent van de tijd om te luieren. Al deze ongemakkelijke feiten staan op de site onder de noemer ‘truthfacts’. Maar op Kind of Normal zijn ook satirische cartoons te vinden die het hedendaagse familieleven en sociale conventies aan de kaak stellen. De site is een fijne manier om wat loze uurtjes door te komen.

    • Hans Klis