Mopper jij altijd over je slome pc? Na deze website nooit meer

Het is de tijdverspiller van de week. Windows 93 is een project van twee retroliefhebbers die wilden laten zien welk besturingssysteem er tussen Windows 3.1 en Windows 95 had kunnen zitten. Wie naar windows93.net gaat, krijgt een idee hoe het er in dat besturingssysteem aan toe zou gaan. Alles is traag, de pixels zijn vooral dik. Pas als je ermee bezig bent, komt de herinnering boven hoelang je destijds moest wachten op alles. Klagen over je huidige computer is er even niet meer bij als je langs Windows 93 bent geweest. Ook biedt het de oudere medewerkers de gelegenheid om stagiairs en junioren te laten zien hoe het er in het digitale stenen tijdperk aan toeging. Je hebt er eigenlijk niets aan, maar dat gold ook voor de computers van begin jaren negentig.

    • Alex van der Hulst