Kunst markt

None

Wat ‘Christuskop’ van Han van Meegeren (1889-1947), ongedateerd, olieverf op karton, 45×39 centimeter. Op 12 november te koop op de najaarsveiling bij het Venduehuis in Den Haag. Richtprijs 1.000-1.400 euro. Kijkdagen 7-10 november. Online catalogus: venduehuis.com

Bijzonderheid Han van Meegeren verdiende vanaf de jaren dertig miljoenen met het maken van valse oude meesters, die door de kunstkenners van zijn tijd als meesterwerken werden omarmd. Toen hij na de oorlog werd gearresteerd omdat hij Nederlandse cultuurschatten aan de Duitsers zou hebben verkocht, biechtte Van Meegeren de vervalsingen op.

Goede koop?Gijs Looman van Kunstkamer en Galerie Wijdemeren in Breukeleveen: „Wie vindt het leuk, zo’n verdrietige Christus aan de muur? Een klein groepje klanten, ben ik bang. Kijk je naar recente veilingresultaten, dan zijn de richtprijzen hoog. Misschien is het iets voor iemand die graag een werk van de beroemde vervalser in huis wil hebben.”