ING ziet winst verzevenvoudigen

Exterieur van het hoofdkantoor van ING. Foto ANP/Koen van Weel

De Nederlandse bank ING heeft in het vorige kwartaal ruim zeven keer zo veel winst geboekt als een jaar geleden. Na het betalen van belasting hield de bank 928 miljoen euro over. Dat is vooral te danken aan verbeterde resultaten van verzekeraar Nationale Nederlanden, zo blijkt uit kwartaalcijfers.

Nationale Nederlanden leed het afgelopen kwartaal 160 miljoen euro verlies, in vergelijking met ruim 700 miljoen euro vorig jaar. Resultaten van de bank zelf zijn ook beter. Zonder de verzekeringsdochter, die te koop staat, maakte ING voor belastingen 1,1 miljard euro winst, een kwart meer dan het jaar ervoor. Verder steeg de omzet van 3,9 naar 4,5 miljard euro.

ING maakte woensdag eveneens bekend bijna verlost te zijn van de staatslening die de bank in 2008 kreeg. Het concern betaalt vrijdag de laatste een miljard euro aan staatsschuld af. Naast de uitgeleende tien miljard euro ontvangt de Nederlandse schatkist ook nog eens 3,5 miljard euro aan rente.

    • Sam de Voogt