Baanbrekers

In het zesdelige programma Baanbrekers worden werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact gebracht. Presentatoren Dyanne Beekman en Bas van Werven kijken naar mogelijkheden om gemotiveerde mensen die al lang werkloos zijn aan het werk te helpen. Ze krijgen de kans zichzelf te presenteren aan bedrijven met openstaande vacatures. Een panel in de studio beoordeelt de kandidaten en brengt advies uit. In sommige gevallen zal de werkgever het advies van het panel volgen, maar dat hoeft niet. Gerard Baars van AVROTROS vertelt dat er in de eerste aflevering al mooie resultaten te zien zijn. „Een werkgever nodigde de winnende kandidaat meteen uit voor een grote personeelsbijeenkomst.” Een andere werkgever vond de overgebleven kandidaten zo goed dat een keuze maken te moeilijk bleek; ze kregen allemaal een baan aangeboden.

Baanbrekers wil de nadruk leggen op de toekomst. Baars: „Soms hebben we kandidaten die je niet meteen bij een bepaalde functie zou verwachten.” Die mensen kunnen dankzij omscholing wellicht iets heel anders doen dan wat ze in het verleden hebben gedaan. In maart volgt een tweede reeks.

    • Thijs Schrik