Junkie XL gaat het thema voor Batman componeren

Foto ANP

Junkie XL, alias Tom Holkenborg, moet het muzikale thema van Batman componeren in de superheldenfilm Batman v Superman: Dawn of Justice van Zack Snyder, verwacht in 2015. Hij is gevraagd door filmmuziekgrootheid Hans Zimmer, die in september nog hardop twijfelde of hij de film wel kon doen: eerder componeerde hij de muziek van de Batmantrilogie van regisseur Christopher Nolan. Dat, zo meldt Zimmer, „zorgde voor een probleem in mijn hoofd” omdat „dit heel een andere Batman is” - niet Christian Bale, maar Ben Affleck. Dus „besloot ik een goede vriend erbij te roepen”. Het duo werkte eerder samen bij de Supermanfilm Man of Steel (2013) en The Dark Knight Rises (2012). Junkie XL heeft de tijd: hij voltooide zojuist de soundtrack van de remake van Mad Max.