Bouwbedrijf Heijmans schrapt tweehonderd banen

Het Nederlandse bouwbedrijf Heijmans schrapt tweehonderd banen als gevolg van een dalende omzet. De ontslagen zullen vallen bij de tak die verantwoordelijk is voor de bouw van kantoren, scholen en ziekenhuizen.

De vestiging van Heijmans in Rosmalen.
De vestiging van Heijmans in Rosmalen. Foto ANP/Dolph Cantrijn

Het Nederlandse bouwbedrijf Heijmans schrapt tweehonderd banen. De ontslagen zullen vallen bij de tak die verantwoordelijk is voor de bouw van kantoren, scholen en ziekenhuizen. Heijmans geeft als verklaring dat de omzet over de eerste negen maanden met 20 procent is gedaald ten opzichte van het jaar ervoor.

Topman Bert van der Els heeft het over een ‘mager resultaat’. Volgens hem is het maar de vraag of Heijmans (2 miljard omzet, 7.600 medewerkers) operationeel winst kan maken dit jaar. De exacte omzetcijfers gaf het beursgenoteerde bouwbedrijf niet. Heijmans draaide het eerste half jaar een nettoverlies van 8 miljoen euro.

Ook andere Nederlanse bouwbedrijven hebben het zwaar. BAM maakte vorige maand bekend 650 banen te schrappen, als onderdeel van een reorganisatie. Nadat bekend werd dat BAM de eerste zes maanden 6,6 miljoen euro verlies leed, stapte bovendien topman Nico de Vries op. Het bedrijf werd in een analistenrapport een ‘tikkende tijdbom‘ genoemd. Ballast Nedam draaide in het eerste half jaar 51 miljoen euro verlies.

    • Sam de Voogt