Amoureuze boulevardklucht

De kwikzilveren Parijzenaar Marc (Poelvoorde) mist de trein en strandt in een provincieplaats. Daar ontmoet hij de melancholieke Sylvie (Gainsbourg) en wandelt de hele nacht met haar door het slapende stadje. Betoverd spreken ze een week later af in de Tuilleriën, zonder elkaars telefoonnummers op te schrijven.

Marc loopt de afspraak mis, de teleurgestelde Sylvie kiest voor haar vreugdeloze relatie en verhuist naar Amerika. Later, op zoek naar Sylvie, wandelt Marc toevallig het antiekwinkeltje van haar zus Sophie (Mastroianni) binnen. Volgt een kalme liefde en een bestaan als provinciaal belastinginspecteur. Tot de eerste familiereünie natuurlijk.

Het zijn de regels van de boulevardklucht die 3 Coeurs voortdrijven: toeval, deus ex machina en een onthulling die heel lang wordt uitgesteld, als de minnaar die zich in de klerenkast heeft verstopt. Daar is niks mis mee, tenzij je streeft naar een tragische driehoeksverhouding met zusterliefde en brandende passie, zoals Benoît Jacquot. Dan wordt het een beetje bespottelijk,en dat is 3 Coeurs.

    • Coen van Zwol