Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Verkiezingen

Republikeinen winnen Amerikaanse Congresverkiezingen

Bij de tussentijdse Amerikaanse Congresverkiezingen heeft de Republikeinse Partij een meerderheid behaald in de Amerikaanse Senaat. De Republikeinen hebben zeven Senaatszetels gewonnen en beschikken nu over een meerderheid in beide kamers van het Congres. Hun meerderheid in het huis van Afgevaardigden groeit met dertien zetels. Naar verwachting winnen de Democraten maar 9 van de 35 posten.
De verkozen Republikein Thom Tillis en zijn vrouw vieren de overwinning in North Carolina.
REUTERS / Jason Miczek
Mitch McConnell, de conservatieve leider van de Republikeinen in de Senaat, werd vannacht herkozen als senator voor de staat Kentucky.
REUTERS / John Sommers II
Joni Ernst is verkozen tot de eerste vrouwelijke senator ooit in Iowa.
REUTERS / Brian C. Frank
Republikein Bruce Rauner steekt zijn duim op na het winnen van de Amerikaanse Congresverkiezingen voor Illinois in Chicago.
REUTERS / Jim Young
Republikeinen John Miller en Evonne Parker hebben een onderonsje tijdens de verkiezingsbijeenkomst van Tom Tillis in Charlotte, North Carolina.
REUTERS / Jason Miczek
Aanhangers van Republikein Michael Grimm vieren zijn herverkiezing in Staten Island, New York.
REUTERS / Eduardo Munoz
Bob Reid, aanhanger van kandidaat Bill Cassisy bidt voor de goede afloop tijdens Cassidy's verkiezingsbijeenkomst in Baton Rouge, Louisiana. Cassidy's tegenstander is Democraat Mary Landrieu.
REUTERS / Lee Celano
Aanhangers van de republikeinse kandidaat Scott Brown volgen de uitslagen tijdens Brown's verkiezingsbijeenkomst in Manchester, New Hampshire.
REUTERS / Gretchen Ertl
Republikein Tom Cotton spreekt zijn aanhangers toe nadat de uitslagen van de Algemene Congresverkiezingen bekend zijn worden.
REUTERS / Jacob Slaton
Een jonge Republikeinse aanhanger is in slaap gevallen.
REUTERS / Jason Miczek
A supporter of Former Florida Governor and Democratic gubernatorial candidate Charlie Crist reacts to the midterm election being called in favor of Republican Florida Governor Rick Scott in St. Petersburg, Florida November 4, 2014. REUTERS/Scott Audette (UNITED STATES - Tags: POLITICS ELECTIONS)
Jamie Williams, nog een aanhanger van Charlie Crist.
REUTERS / Scott Audette
Teresa Sims troost haar zoon Christian Clark als blijkt dat onafhankelijk kandidaat Greg Orman heeft verloren van Senator Pat Roberts in Overland Park, Kansas.
REUTERS / Dave Kaup
Het Empire State Building is rood verlicht ter ere van de overwinning van de Republikeinse Partij, die de leiding over de Amerikaanse Senaat zal overnemen van de Democraten.
EPA / Jason Szenes