Alle fitness-apps samen: Google als je personal trainer

In navolging van Microsoft, Samsung en Apple komt ook Google met fitness-software om verbrande calorieën, stappen en afgelegde afstanden vast te leggen. Met de ingebouwde sensoren van Android-smartphones houdt Google Fit deze gegevens bij en wisselt deze uit met eventuele smartwatches in de buurt. Wat de app zo bijzonder maakt, is dat Google Fit gegevens kan delen met andere fitness – en gezondheidsprogramma’s als Runkeeper, Runtastic en Strava. De app heeft een zeer minimalistische interface, waardoor de app gemakkelijk te bedienen is. Gebruikers kunnen dagelijkse doelen instellen – zoals een uur wandelen– en Fit toont in een cirkel de voortgang: die vult zich bij meer voltooide lichaamsbeweging. Alle fitnessgegevens kunnen eenvoudig worden getoond in grafieken voor een overzicht van de activiteiten. Fit is een aantrekkelijke app, maar loopt esthetisch achter op concurrenten als Runkeeper.

    • Hans Klis