Ajax verliest thuis met 2-0 van Barcelona

Joel Veltman van Ajax krijgt de rode kaart na een overtreding op Lionel Messi van Barcelona. Foto ANP/Olaf Kraak

Ajax leed vanavond een nederlaag van 2-0 tegen FC Barcelona. Daarmee heeft de ploeg nú al geen zicht meer op het bereiken van de achtste finales. Wie wel zeker zijn van een plaats in de volgende ronde? FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

Ajax kan zich nu richten op een vervolg in de Europa League en moet daarvoor Apoel Nicosia in de poule onder zich houden. De kampioen van Cyprus verloor woensdag door een doelpunt van Edinson Cavani met 1-0 van PSG. Apoel staat na vier wedstrijden op één punt. Ajax heeft een punt meer.

De start van Ajax tegen Barcelona was veelbelovend - de goal van Barcelona kwam dan ook uit het niets. Messi maakte een kopbal, en scoorde. Na de rust gaf Ajax het initiatief uit handen. Na een tweede gele kaart van Joël Veltman kwam de 0-2 van Messi niet meer als een verrassing.

Twitter avatar AFCAjax AFC Ajax Verloren, ondanks een geweldig eerste half uur van #Ajax. Dapp’re strijders! #wijzijnajax #UCL #ajabar http://t.co/KYSkkc66Cq

En alle uitslagen van vanavond:

Twitter avatar NOSsport NOS Sport Alle uitslagen in de Champions League van vanavond. #ajabar #cl http://t.co/HaDkyTLMJR