Zilveren Kruis stuurde per ongeluk verkeerde klantgegevens door

Logo van Zilveren Kruis/Achmea. Foto ANP/Marcel Antonisse

Zilveren Kruis Achmea heeft vorige week bij het toesturen van een enquête per mail klantengegevens verwisseld. Door een verkeerde koppeling van mailadressen kregen verzekerden persoonsgegevens van anderen onder ogen. Dat heeft de verzekeraar vandaag laten weten.

In totaal kregen 2643 verzekerden de verkeerde initialen en achternaam, de afdeling van het ziekenhuis en de periode waarin de klant behandeld was toegestuurd. De specifieke behandeling waarvoor mensen in het ziekenhuis waren geweest stond er niet bij vermeld.

Zilveren Kruis zegt het incident te betreuren. De gedupeerden hebben een brief gekregen waarin zij worden geïnformeerd over de fout. Ook is een speciaal telefoonnummer geopend. De enquête is stopgezet.

    • Laura Klompenhouwer