Vrouwelijke spokenjagers

None

Komiek en acteur Bill Murray liet in september weten dat hij er geen problemen mee zou hebben als zijn iconische rol als spokenjager Peter Venkman in een nieuwe Ghostbusters-film vertolkt zou worden door een vrouw. Die film is er nu, althans, in de vorm van een nagemaakte trailer van de allereerste film uit 1984. Elf leerlingen van een middelbare school uit Lynn maakten deze in het kader van een programma dat kinderen in de arme Amerikaanse stad creatief moet stimuleren. Het moet gezegd worden, wie de originele en deze feminiene versie naast elkaar zet, ziet geen verschil. Deze scholieren laten zien dat de sterke roep om een vrouwelijke Ghostbusters-film niet zo vreemd is en potentie heeft. Producer Paul Feig liet vorige maand al weten fans tegemoet te komen door Katie Dippold aan te trekken voor het script van Ghostbusters 3. De schrijfster van actiefilm The Heat moet de „vrouwelijke stem” vertegenwoordigen voor het bioscooppubliek.