Vijf doden bij schietpartij in shi’itisch deel Saoedi-Arabië

Bij een schietpartij in het oosten van Saoedi-Arabië zijn vijf mensen omgekomen. Negen anderen raakten gewond. De slachtoffers werden neergeschoten tijdens de voorbereiding van de viering van het shi’itische feest Ashoura.

Drie gemaskerde mannen openden gisteravond het vuur op een groep mensen in het dorpje Al-Dalwa in de provincie al-Ahsa. In die regio wonen veel shi’ieten. Het officiële staatspersbureau specificeerde geen locatie, maar liet weten dat de slachtoffers werden neergeschoten toen zij “een gebouw” verlieten. Getuigen meldden op sociale media dat de aanslag plaatsvond toen de slachtoffers een shi’itisch heiligdom verlieten. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn ondertussen zes mensen gearresteerd in verband met de aanval.

Tijdens de Asjoera wordt stilgestaan bij de dood in de zevende eeuw van Imam Hussein, de kleinzoon van Mohammed. Shi’ieten vormen een minderheid in het sunnitische koninkrijk.

    • Laura Klompenhouwer