Trolls tegen de koningin

None

De allereerste tweet van Elizabeth II was geschreven zoals men mag verwachten van de Britse vorstin: „vlekkeloos”, zoals de Daily Mail het omschreef. Zij opende op 24 oktober met 136 tekens een expositie bij het Londense Science Museum. In plaats van het doorknippen van een lint, gebruikte zij een iPad en een tweet getekend ‘Elizabeth R.’. Hiermee betrad zij het sociale medium op het al sinds 2009 bestaande account @BritishMonarchy. De koningin maakte ook meteen kennis met zogeheten internettrollen. Die riepen haar op af te treden, scholden haar uit of vroegen om een compromitterende selfie. Hoewel Business Insider sprak over mogelijk onderzoeken naar landverraad naar aanleiding van deze tweets, laten zowel Buckingham Palace en Scotland Yard weten daar niet de noodzaak van in te zien. Misschien verandert dat nog in de toekomst als strengere wetgeving - voorgesteld door minister van Justitie Chris Grayling - tegen cyberpesten wordt aangenomen.