Pesten in de opera

None

‘In ieder van ons zit een bullebak die anderen kan pesten’, is de boodschap van Stickboy, een hedendaags muziektoneelstuk dat vorige week in première ging bij de Vancouver Opera. Stickboy draait om pesten, een groot, wereldwijd probleem. Ter promotie werden in de Canadese stad muurschilderingen gemaakt door graffiti-artiesten die de opdracht kregen de monsters uit hun nachtmerries uit te beelden. Volgens Cosmo Campbell, de bedenker van deze reclamecampagne, lag de keuze voor het gebruik van graffiti voor de hand, vertelt hij aan kunst-en marketingsite Fastcompany. „Toen opera ontstond had het een functie om maatschappelijke problemen bespreekbaar te maken. Tegenwoordig vervult straatkunst die functie.”De Vancouver Opera maakte met Campbell een video van de graffiti-artiesten en hun schilderingen. Hiermee hoopt het een jonger publiek te trekken en hen te laten zien dat ook opera geschikt is om hun problemen bespreekbaar te maken.