Halloween op gevoelige plaat

Joey L, of @joeyldotcom zoals hij zichzelf op Twitter noemt, beleeft elke Halloween alsof het zijn eerste is.

De Canadese fotograaf, die in Brooklyn woont, gaat sinds 2010 elke 31 oktober de straat op om mensen die zich voor het feest verkleed hebben op de gevoelige plaat vast te leggen.

Dat deed hij vorige week weer. Deze traditie begon toen een reis naar India op het allerlaatste moment niet doorging, vertelt hij aan The New York Times. Zonder (verkleed)plannen bedacht L. hoe vreemd Halloween voor een Indiër moet zijn bij aankomst in de Amerikaanse stad. Elk jaar weer probeert de fotograaf opnieuw Allerheiligen voor de eerste keer vast te leggen. Op L.’s Twitter-account deelt hij deze Halloween-foto’s. De profielen van de Canadees leggen door de zwart-witte kleur en het harde contrast haarfijn de trots van kinderen vast of hun ongemak terwijl zij zich onwennig achter hun masker verschuilen.