Fitnessen met Google

In navolging van Microsoft, Samsung en Apple komt ook Google met fitness-software om verbrande calorieën, stappen en afgelegde afstanden vast te leggen. Met de ingebouwde sensoren van Android-smartphones houdt Google Fit deze gegevens bij en wisselt deze uit met eventuele smartwatches in de buurt. Wat de app zo bijzonder maakt, is dat Fit gegevens kan delen met andere fitness – en gezondheidsprogramma’s als Runkeeper, Runtastic en Strava. Fit heeft een zeer minimalistische interface, waardoor de app gemakkelijk te bedienen is. Gebruikers kunnen dagelijkse doelen instellen – zoals een uur wandelen– en Fit toont in een cirkel de voortgang: die vult zich bij meer voltooide lichaamsbeweging. Alle fitnessgegevens kunnen eenvoudig getoond worden in grafieken voor een overzicht van de activiteiten. Fit is een aantrekkelijke app, maar loopt esthetisch achter op concurrenten als Runkeeper.

    • Hans Klis