Eindelijk wordt er weer gewerkt in het World Trade Center

Foto AFP

De verhuisdozen worden nu dan eindelijk echt naar binnen gedragen. Deze week trekt Condé Nast - de uitgever van onder meer GQ, The New Yorker, Vanity Fair en Vogue - als eerste huurder in het nieuwe One World Trade Center. Het bedrijf neemt - in fases - 3400 werknemers mee en huurt 1,2 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte in de nieuwe toren, een derde van de totale oppervlakte.

Vanaf volgend jaar kan iedereen het nieuwe WTC bezoeken. Een liftritje naar het observation deck op de 102e verdieping kost je dan 29 dollar (23 euro). Voor dat geld kijk je op 380 meter hoogte uit over Manhattan. Voor de eigenaren van het gebouw - het havenbedrijf van New York en New Jersey en vastgoedontwikkelaar Durst Organization - is dat overigens meer dan een leuk extraatje: ze hopen dat toeristen ruim een kwart van de omzet gaan opleveren.

    • Bas van Kooij