Droger

Na een paar wisselvallige dagen krijgt de boel woensdag en donderdag weer tijd om een beetje op te drogen. Slechts lokaal valt dan een bui. Vanavond lossen de meeste buien op en is het overal droog, alleen in de kuststrook blijft er een risico op een bui. Het klaart breed op en in die opklaringen koelt het flink af tot landinwaarts 5 graden. Na een frisse start op woensdag loopt de temperatuur ’s middags op tot 10 graden in Groningen en 12 graden in Brabant. De zon laat zich af en toe zien en het is op een enkel buitje in het uiterste noorden en zuidoosten droog. Donderdag is het helemaal droog en laat de zon zich nog vaker zien. De middagtemperaturen komen daarbij uit op 11 à 12 graden, met een matige zuidelijke wind. Vanaf vrijdag wordt het opnieuw wisselvallig bij maxima rond 12 graden.