Minister Hennis wil nieuwe onderzeeërs

Foto Novum

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) wil nieuwe onderzeeboten aanschaffen. Dat zei ze gisteren tijdens een overleg in de Tweede Kamer. De bewindsvrouw komt in de eerste helft van volgend jaar met een visie op de onderzeeërs. Daarna volgt een plan voor de opvolger van de huidige vier onderzeeboten van de Walrusklasse. Hennis is daarover in gesprek met andere landen, maar de uitkomst daarvan hangt af van de ‘investeringsbeslissingen’ die die landen moeten nemen. „Het is een nichecapaciteit die we moeten koesteren”, zei de minister. Vandaag en gisteren sprak de minister met de Kamer over het materiaal bij Defensie. De problemen rond de Europese aanbesteding van de NH90-helikopters en de modernisering van de Chinook-helikopters komen ook ter sprake.

    • NRC