Boze wolf lost moord op

Lang voordat fantasyserie Once Upon A Time op televisie was, was er Fables. In deze stripreeks uit 2002 van uitgever DC Comics (ook bekend van Batman) werden sprookjesfiguren verbannen uit hun wereld en moesten ze leven in die van ons. Om te zeggen dat Amerikaanse zender ABC het concept van hun serie uit 2011 gestolen heeft, gaat misschien te ver. Maar de gelijkenis is te groot om te negeren. Voor Android-apparaten is sinds vorige week een spin-off van Fables verkrijgbaar: The Wolf Among Us. In deze game speelt de gebruiker sheriff Bigby, de grote boze wolf uit de sprookjes. Hij raakt verzeild in een bizarre moordzaak en moet deze met hulp van Sneeuwwitje en andere sprookjesfiguren oplossen. De game is prachtig geanimeerd aan de hand van de Fables stripboeken. The Wolf Among Us is een aanrader, niet alleen vanwege de eenvoudige interface, maar ook vanwege het sterke film noir-verhaal dat zeker liefhebbers van het genre niet zal teleurstellen.