Bergmonsters hakken

None

Beamdog poetste de afgelopen jaren klassiekers als Baldur’s Gate en diens vervolgen Shadows over Amn en Throne of Bhaal op. Met veel succes. Deze games die een nieuwe generatie van role-playing-games inspireerden, waren even indrukwekkend als bij hun lancering rond de eeuwwisseling. Met Icewind Dale voor Android-apparaten probeert Beamdog dit succes te herhalen. Het spel uit 2000, dat deels geïnspireerd is op de fantasievolle bestsellers van Robert Anthony Salvatore, laat gebruikers zich een baan hakken door duizenden monsters in de meest barre bergen en kille kerkers. Icewind Dale is meer dan voorganger Baldur’s Gate gericht op karakterontwikkeling. Gebruikers kunnen uren steken in het creëren van een team van vechtersbazen voordat zij de strijd aangaan met demonen en kobolds. Dat zorgt er wel voor dat ondanks het sterke en toegankelijke verhaal Icewind Dale vooral voor de harde kern van rollenspellen minnende gamers vermakelijk is.