Vicegouverneur Afghanistan doodgeschoten

Archieffoto van de gisteren vermoorde Afghaanse vicegouverneur Abdul Qadeem Patyall. Foto: AP / Kandahar Governor Office
Archieffoto van de gisteren vermoorde Afghaanse vicegouverneur Abdul Qadeem Patyall. Foto: AP / Kandahar Governor Office

Een Afghaanse vicegouverneur is gisteren doodgeschoten terwijl hij college volgde op de Universiteit van Kandahar. Dat melden Afghaanse autoriteiten.

De 32-jarige Abdul Qadeem Patyall overleed aan zijn verwondingen nadat hij werd beschoten, aldus de politie. Patyall volgde een lerarenopleiding op de universiteit. Hij werd na de aanslag zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht, maar de hulp kwam te laat.

De Afghaanse president Ashraf Ghani noemde de moord een terreuraanslag. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is vooralsnog niet opgeëist, maar de Talibaan hebben de afgelopen maanden het aantal aanvallen op de overheid en haar medewerkers opgevoerd.

In de provincie Ghor werd gisteren ook een rechter doodgeschoten. In de bazaar van Gardez, de hoofdstad van de oostelijke provincie Paktia, kwamen drie burgers om bij een bomaanslag. Veertien mensen raakten gewond. Ook deze aanslagen zijn nog niet opgeëist. (Novum)