Stik je bijna in een pinda? Geen nood - daar is de BHV’er

Foto ANP

Geef ze eens een schouderklopje. Bedank ze. Of vertel dat je héus wel inziet waarom jullie net met z’n dertigen geëvacueerd werden, midden in die belangrijke vergadering. Nu weet iedereen tenminste waar de brandtrap zit. Best zinvol, zo’n brandoefening.

Elke werkgever moet minstens één bedrijfshulpverlener hebben: iemand die het voltallig personeel naar buiten kan begeleiden bij brand, of EHBO kan verlenen. Geen overbodige luxe. De CBS-cijfers van vorig jaar en het jaar daarvoor laten zien dat in zowel 2012 als 2013 bijna een half miljoen mensen een ongeluk kregen op het werk.

Welk bedrijfsongeval komt in welke sector het meest voor?

Maar wat kun je nu eigenlijk verwachten van die bedrijfshulpverlener bij jou op kantoor? Wat moet hij wel doen, en wat mag absoluut niet?

    • Caroline van Keeken