Kipsang wint ook New York

Wilson Kipsang heeft gisteren een unieke prestatie geleverd door na de marathons van Londen en Berlijn ook de marathon in New York te winnen. Ethiopiërs Lelisa Desisa en Gebre Gebremariam, de kampioen van 2010, legden beslag op de overige ereplaatsen. Kipsang heeft de drie marathons in een tijdsbestek van dertien maanden gelopen. De Keniaan finishte na twee uur, tien minuten en 59 seconden. Door de lage temperatuur en ook het altijd zware parcours zat een toptijd er niet in. Ruim een maand geleden werd het wereldrecord op de marathon door Dennis Kimetto scherp gesteld. De Keniaan liep de afstand in twee uur, twee minuten en 57 seconden. Bij de vrouwen zegevierde Mary Keitany, eveneens uit Kenia. De 32-jarige atlete liep de ruim 42 kilometer in 2.25.06. Keitany versloeg haar landgenote Jemima Sumgong in de eindsprint. De Portugese Sara Moreira finishte bij haar debuut op de marathon als derde in 2.26.00. (Novum/NRC)