Koel en bewolkt

Ten opzichte van het bijzonder warme weekend deden we ondanks de nog steeds zuidelijke wind maandag al een flinke stap terug qua temperatuur. Vanaf morgen wordt het nog een fractie minder warm en koelt het af tot een graad of 11. Die koelere lucht wordt aan de achterzijde van diverse koufronten onze omgeving ingeblazen. In de nacht naar dinsdag schuift er opnieuw eentje over ons land. Het is dan bewolkt met wat regen en in die koelere lucht wordt het nog maar een graad of 9. Dinsdag overdag stijgen we vervolgens een paar graden, maar ondanks de zuidelijke wind blijft het kwik steken op een graad of 11. De regen trekt naar het Oosten weg, waarna de zon zich af en toe laat zien, al vormen zich in het westen ook nog een paar losse buien. De dagen erna is het droog met soms wat zon en slechts 11 graden.