Duurde even, maar dáár is James met de Goal van het Weekend

epa04472264 Real Madrid's Colombian striker James Rodriguez (L) celebrates with team-mate Luka Modric after scoring the 0-2 during the Spanish Liga Primera Division match between Granada and Real Madrid at Nuevo Los Carmenes stadium in Granada, Andalusia, southern Spain, 01 November 2014. EPA/MIGUEL ANGEL MOLINA
epa04472264 Real Madrid's Colombian striker James Rodriguez (L) celebrates with team-mate Luka Modric after scoring the 0-2 during the Spanish Liga Primera Division match between Granada and Real Madrid at Nuevo Los Carmenes stadium in Granada, Andalusia, southern Spain, 01 November 2014. EPA/MIGUEL ANGEL MOLINA

Modern stuk handelswaar of toch vooral groeibriljant van wereldniveau? Noem hem wat je wilt, James Rodríguez begint hoe dan ook z’n draai te vinden in Madrid. En hoe.

Het was trouwens ook het weekend van gloriërende Hollanders op het Engelse tweede niveau. Yanic Wildschut (o.a. ex-Heerenveen) had wat handig voetenwerk voor Middlesborough en Royston Drenthe (tegenwoordig bij Sheffield Wednesday) maakte een goede solo gedecideerd af. Ook was het gisteren op de dag af vijftien jaar geleden dat Mauro Bressan een van de mooiste (Champions League-)goals ooit scoorde.

3. Yacine Brahimi (FC Porto)

Doorliep alle Franse nationale jeugdelftallen, deze Algerijn. Voor het afgelopen WK besloot hij toch maar voor het geboorteland van zijn ouders uit te komen. Zelf is hij geboren in Parijs en maakte hij ook even deel uit van het jeugdtraject van PSG. Uiteindelijk na een huurperiode in Granada blijven hangen waarna Porto er snel bij was om de middenvelder binnen te halen. En die transfer pakte zaterdagavond tegen Nacional prima uit:

2. Oscar (Chelsea)

Scoren met het buitenkantje is een ambacht dat niet al te veel voetballers lijken te beheersen. Net als het Bergkamp-stiftje zien we een fraaie wegdraaiende krul veel te weinig. Gezien het overschot aan middenvelders bij Chelsea zien we eigenlijk te weinig van Oscars brille om ‘m echt een voetballer te noemen waarvoor je de tv aanzet. Maar tegen QPR was z’n bevlieging meer dan de moeite waard:

1. James Rodríguez (Real Madrid)

FC Porto haalde James in 2010 op bij het Argentijnse Banfield voor iets meer dan 5 miljoen euro. Drie jaar later werd de revelatie van het WK in Brazilië met zo’n 40 miljoen winst verkocht, om na slechts één seizoen voor het dubbele van dát bedrag te worden verhandeld aan Real Madrid. Het moderne voetbal. Het viel de eerste paar maanden niet mee om te excelleren tussen Bale, Ronaldo, Benzema en nu ook Modric. Maar sinds Bale geblesseerd is lijkt James weer een beetje zichzelf te worden:

Zul je altijd zien: komt er in de loop van maandagochtend nog een golazo binnen. Uit Costa Rica nog wel. Esteban Ramirez rammelt of fantastische wijze de winnende goal naar binnen:

    • Jules Seegers