Dit is wat je vandaag moet weten

HITZUM - Friese paarden in een weiland tijdens de zonsopkomst in Hitzum, Friesland. Het belooft een van de warmste dagen van het jaar te worden. ANP CATRINUS VAN DER VEEN

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Ze is niet van de ramkoers, zoals haar voorganger. PostNL’s topvrouw Herna Verhagen verkiest liever de diplomatieke weg. Met resultaat.

Weg met die ellendig lage tafels. Staand vergaderen gaat 34 procent sneller dan zittend. En je gaat ook nog eens minder snel dood.

Gefeliciteerd! Het is de Dag van de BHV’er. Bedank ze even voor al die keren dat ze je hadden kunnen redden.

Poldernieuws

Energiedrankjes geven kinderen niet alleen vleugels, maar zorgen ook voor hartkloppingen, leverklachten en rusteloosheid, zegt kinderarts Rolf Pelleboer. Hij wil een verbod.

Promovendi in Nederland worden niet voorbereid op een carrière buiten de wetenschap, schrijft nrc.next, hoewel er maar voor 30 procent een baan op een universiteit te vinden is.

Het faillissement van de DSB Bank heeft inmiddels 46 miljoen euro gekost aan curatoren en adviseurs, meldt De Volkskrant. Morgen buigt het gerechtshof in Amsterdam zich weer over de compensatieregeling voor gedupeerde klanten.

While you were sleeping… in the US

Wat zijn de gevolgen van de crash van Virgin Galactics SpaceShipTwo op de ontwikkeling van het het ruimtevaarttoerisme? The Wall Street Journal verwacht dat de verschillende projecten vertraging op zullen lopen.

De opwarming van de aarde kan worden beperkt, schrijft Vox over het laatste rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Maar het wordt niet makkelijk.

Duizenden Indiase software-ontwikkelaars met een tijdelijk werkvisum worden in de VS uitgebuit door dubieuze uitzendbureaus, bericht The Guardian.

While you were sleeping… in Asia

De economische groei in China zal volgens de Financial Times nog veel verder afzwakken. “Things are going to get ugly”.

De noodlijdende Australische vliegtuigmaatschappij Qantas voert wel heel bijzondere bezuinigingsmaatregelen door. Vanaf nu gaan er geen rubberboten meer mee op vluchten over land, schrijft Bloomberg.

The Wall Street Journal schrijft over een bijzondere marketingcampagne van Domino’s Pizza. In Australië kunnen klanten geld verdienen door nieuwe pizza’s te bedenken, en ze via Domino’s te verkopen. De actie komt misschien ook naar Nederland.

NRC Q’s citaat van de dag

“Verandering is de rode draad in mijn carrière. Ik zit altijd ergens waar een bepaalde verandering tot stand gebracht moet worden.” - 20 jaar werkzaam bij PostNL, maar geen dag voelt hetzelfde voor topvrouw Herna Verhagen.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q