Leger bezet kantoor staatstelevisie

Foto AP

In Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, komen inwoners in opstand tegen het leger, dat de macht heeft gegrepen in het land, nadat president Blaise Compaoré onder druk was afgetreden. Gisteren nam het leger het hoofdkantoor van de staatstelevisie in. Daarbij kwam een man om. De vlam sloeg vorige week in de pan toen het parlement een wetsvoorstel besprak dat het mogelijk moest maken voor Compaoré om zich opnieuw verkiesbaar te stellen. Hij was al 27 jaar aan de macht. Donderdag werd het parlement bestormd. Ook werden huizen van ministers aangevallen. Het leger heeft kolonel Yacouba Zida aangesteld als interim-president. De legerleiders zeiden unaniem achter deze beslissing te staan. Hoelang de overgangsperiode gaat duren, is nog niet bekend.

    • Novum