Utrecht voor eigen publiek langs tiental Vitesse

Foto ANP / Joep Leenen

FC Utrecht heeft na twee opeenvolgende thuisnederlagen weer eens gewonnen in De Galgenwaard. Vitesse werd vandaag met 3-1 geklopt. Davy Pröpper zette de bezoekers na elf minuten op voorsprong. Een minuut later was het alweer gelijk via Christian Kum. Ruud Boymans stelde met twee goals de zege veilig. Tussendoor was Vitesse-verdediger Arnold Kruiswijk met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Utrecht wilde niets aan het toeval overlaten en zette Vitesse van meet af aan onder druk. Door een enorme keepersfout van Jeroen Verhoeven kwam Vitesse op voorsprong. Pröpper kon simpel binnenschuiven. Een minuut later kopte Kum de gelijkmaker binnen.

Denys Oliynyk was vervolgens dicht bij de 1-2, maar hij raakte de paal. In het tweede bedrijf was Utrecht wederom de betere. Boymans maakte na 69 minuten de 2-1 en scoorde zijn vijfde competitiegoal.

Diezelfde Boymans besliste even later de wedstrijd. Kruiswijk vergreep zich aan Rubio Rubin en moest dat bekopen met zijn tweede gele kaart en een strafschop tegen. Boymans faalde niet. Marko Vejinovic raakte vervolgens voor Vitesse nog de paal uit een corner.

Utrecht passeerde door de zege Vitesse en staat met zestien punten nu negende. De Arnhemmers hebben een punt minder, goed voor de tiende plaats. (Novum)