Tientallen doden bij bomaanslag op Pakistaans-Indiase grens

Een vrouw rouwt bij het lichaam van een familielid dat bij de bomaanslag om het leven kwam. Reuters/Mani Rana

Een zelfmoordaanslag bij de grens tussen India en Pakistan heeft vandaag het leven gekost aan ten minste vijftig mensen. Zeventig mensen raakten gewond.

Update 19.11: De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door Jamatul Ahrar, een splintergroepering van de Pakistaanse Taliban. De groep splitste zich enkele maanden geleden af van de Taliban vanwege meningsverschillen met de leiding van de groep.

De bomaanslag vond plaats in de buurt van oostelijk gelegen stad Lahore, volgens persbureau AP vlak bij een controlepost van de lokale paramilitaire dienst. Onder de doden zijn ook vrouwen en kinderen.

De dader blies zichzelf na afloop van een militaire ceremonie die dagelijks aan beide kanten van de grens tussen India en Pakistan plaatsvindt. De legers van beide landen houden ter gelegenheid van het sluiten van de grensposten dagelijks optochten aan hun kant van de grens. Daarbij worden aan weerszijden van de grens tegelijkertijd de nationale vlaggen naar beneden gehaald.

    • Laura Klompenhouwer