Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Israël sluit grens met Gaza na raketaanvallen

Israël heeft zondag de grensovergangen met Gaza dichtgegooid nadat afgelopen weekend raketten vanuit het gebied op Israël waren afgeschoten. Dat heeft het leger laten weten.

Een Palestijns jongetje in het oosten van Gaza-Stad. De stad werd vrijdag getroffen door raketvuur.
Een Palestijns jongetje in het oosten van Gaza-Stad. De stad werd vrijdag getroffen door raketvuur. Foto Reuters / Suhaib Salem

Israël heeft de grensovergangen met Gaza dichtgegooid nadat afgelopen weekend raketten vanuit het gebied op Israël waren afgeschoten. Dat heeft het leger laten weten, meldt persbureau AP. Alleen leveranciers die noodhulp leveren aan de Gazastrook mogen nog de grens over.

De krijgsmacht zei dat twee projectielen werden afgevuurd. Deze landden in het open veld. Niemand raakte gewond. Het zou de tweede keer zijn dat er raketten vanuit Gaza op Israël zijn geschoten sinds een offensief deze zomer eindigde in een wapenstilstand, aldus het leger.

Het besluit isoleert de Gazastrook nog verder. Afgelopen week dwong de Egyptische krijgsmacht honderden burgers die langs de grens met Gaza woonden hun huizen te verlaten om in de grensstreek een bufferzone in te stellen. Kairo hoopt hiermee de smokkel van wapens en strijders via de grens tegen te gaan.