Ruimtevliegtuig gecrasht, één dode

Een ruimtevliegtuig van Virgin Galactic is gisteren tijdens een proefvlucht gecrasht in Californië. Daarbij is één dode gevallen. Een tweede persoon raakte ernstig gewond. Het ruimteschip zou in de lucht zijn ontploft. Virgin Galactic is het bedrijf van de Britse miljardair en avonturier Richard Branson. Hij wil dat de ruimteschepen uiteindelijk worden ingezet voor het vervoer van ruimtetoeristen. Branson bouwde met hulp van een ruimtevaartingenieur – en financiële steun van Microsoft-oprichter Paul Allen – al de SpaceShipOne. Die maakte zeventien bemande vluchten, waarvan drie op een hoogte die geldt als ‘de ruimte’. De website met wachtlijst voor de reis ging tien jaar geleden al de lucht in. De prijs voor een ticket is nu 250.000 dollar per persoon voor zes minuten in de ruimte.

    • Ap