Van Ahold naar familiebedrijf AGU

Wie gaat waarheen? De belangrijkste benoemingen deze week.

None

Robert van Houten (46) treedt per 3 november in dienst bij fietskledingmerk AGU als algemeen directeur. Het gaat om een nieuwe functie, tot op heden werd het bestuur binnen het familiebedrijf ingevuld door een driemanschap. Van Houten deed de Hogere Hotelschool en had eerder verschillende functies bij Center Parcs. Via de Gioma Group, bekend van de restaurantketens Gauchos en Alfonso’s, trad hij in 2000 bij Ahold in dienst. Hij had leidinggevende functies bij onder andere AH to Go, Gall&Gall, Albert Heijn en Ahold Europa, in Duitsland.

Per 1 december heeft afvalverwerker Twence een nieuwe algemeen directeur, Marc Kapteijn (45). Kapteijn studeerde chemie in Utrecht, waar hij ook promoveerde. Na zijn loopbaan aan de universiteit ging hij bij Philips aan de slag als sales- en marketingmanager Shop Lighting. In 2004 stapte hij over naar de publieke sector en begon hij als commercieel- directeur bij het Afval en Energiebedrijf Amsterdam. In 2010 werd hij algemeen directeur bij afvalinzamelaar Icova.

Barbera de Graaf (43) is de nieuwe managing director van Right Management in Nederland. Right Management is onderdeel van uitzendorganisatie ManpowerGroup en richt zich op talent- en loopbaanontwikkeling. De Graaf is geen onbekende binnen ManpowerGroup. Ze werkte de afgelopen jaren in verschillende leidinggevende posities bij onder meer Experis, de tak van de organisatie die zich bezighoudt met werving en selectie en detachering van hoger opgeleide professionals.