Telegraaf Media Groep ontslaat directeuren

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft zowel de directeur van de landelijke media als de directeur van zijn regionale kranten ontslagen. Dat meldde het mediabedrijf gisteren nabeurs. De nieuwe topman Geert-Jan van der Snoek heeft echter geen nieuwe reorganisatie aangekondigd.

Directeur Frank Volmer, verantwoordelijk voor de overgang van De Telegraaf op tabloid, moet na vijftien jaar het bedrijf verlaten. Hij wordt opgevolgd door Harry de Wit, die al eerder bij TMG werkte. Directeur Tim Klein, baas van het Noordhollands Dagblad en andere regiotitels, wordt opgevolgd door Gert-Jan Oelderik (ex-NRC) en Ferdy Demmers. Bij de Sky Radio Group moet dj Erik de Zwart Radio Veronica nieuw leven inblazen.

De nieuwe top moet beter inspelen op de digitalisering van de media en een antwoord vinden op de dalende inkomsten uit abonnementen, losse verkoop en advertenties. Vorige week meldde TMG dat de reclame-inkomsten in de eerste negen maanden van dit jaar bijna 13 procent zijn gedaald. De daling houdt aan in 2015.

Van der Snoek wil dat de TMG-titels meer samenwerken. Ook op redactioneel vlak. De regionale kranten overwegen hun landelijke en internationale artikelen niet langer in te kopen bij Wegener, maar over te nemen van De Telegraaf. Dat is een gevoelig punt binnen TMG. De regionale kranten waren altijd bang dat zij in hun verspreidingsgebied zouden worden gezien als een kopblad van De Telegraaf.