Controle mogelijk met luchtmonsters

Inspecteurs die controleren of er in café’s ook echt niet wordt gerookt, krijgen mogelijk apparaten mee om luchtmonsters te nemen. Nu controleren ze nog door te ruiken en te kijken. Uit een verkennend onderzoek is gebleken dat meetapparatuur een goede toevoeging kan zijn aan zintuiglijke waarneming. Vervolgonderzoek moet nu uitwijzen welke apparatuur het beste kan worden ingezet en op welke manier. Zo kunnen draagbare apparaten worden gebruikt, maar ook detectoren die buiten openingstijden geplaatst kunnen worden. Een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu kon gisteren nog niet zeggen wanneer de uitkomsten van het vervolgonderzoek bekend zijn. Vorige week liet staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA) weten dat het rookverbod ook geldt voor kleine cafés zonder personeel.

    • Novum